Alles wat je nog niet wist over Antwerpen

Alles wat je nog niet wist over Antwerpen
  1. De Bizarre Geschiedenis van Het Steen: Wanneer je langs de Schelde loopt, kun je niet om het imposante kasteel "Het Steen" heen. Maar wist je dat dit ooit diende als een gevangenis? Het verhaal gaat dat een van de gevangenen, Lange Wapper genaamd, bovennatuurlijke krachten had en regelmatig ontsnapte. Hij werd zowel gevreesd als bewonderd, en zijn legende leeft voort in de straten van Antwerpen. Er is ooit een bijzondere ontdekking gedaan bij Kasteel het Steen. Er zijn namelijk gigantische botten opgegraven, maar van wie waren die? Dat ontdek je in de tassie tour van Antwerpen. Je kan de oude botten nog wel spotten in het Museum Aan de Schelde! 

  2. De Verborgen Tunnels van de Zurenborgwijk: Onder de charmante Zurenborgwijk ligt een geheim netwerk van tunnels. Deze werden oorspronkelijk gebruikt om bier te transporteren tussen de brouwerijen en cafés, maar werden later voor verschillende doeleinden ingezet, waaronder smokkelroutes tijdens de Eerste Wereldoorlog. Deze ondergrondse doolhof voegt een vleugje mysterie toe aan de anders zo vredige buurt.

  3. Rubens' Roze Geheim: Peter Paul Rubens, de beroemde Vlaamse barokschilder, woonde en werkte in Antwerpen. Wat velen niet weten, is dat zijn huis, nu het Rubenshuis genoemd, ooit was ingericht met een opvallende roze gevel. Deze gewaagde kleurkeuze was een teken van welvaart, maar ook van artistieke individualiteit in een tijd waarin sobere gevels de norm waren. De roze gevel symboliseert Rubens' grenzeloze creativiteit.