10x feitjes over Den Haag die je nog niet wist

10x feitjes over Den Haag die je nog niet wist

Wist je dat…
1. De inwoners bedenken overal leuke bijnamen voor: zo noemen ze het Atrium ‘het ijspaleis’, de Haagse Toren staat bekend als ‘het strijkijzer’ en Castalia, waar twee ministeries zitten, wordt ‘de Haagse tieten’ genoemd.

2. Jantje van het kinderliedje "In Den Haag daar woont een graaf en zijn zoon heet Jantje" staat op de Lange Vijverberg nog steeds te wijzen met zijn handje.

3. Een deel van Oceans 12 is opgenomen in Den Haag! In het stadhuis dat ontworpen is door Richard Meier, en het heeft zelfs een eigen speciale witte kleur.🤍

4. Unter Den Linden in Berlijn is gebaseerd op het Lange Voorhout. En dat 'Liesje leerde Lotje lopen' over het Lange Voorhout gaat?

5. Prince heeft een geheim concert gegeven in het Paard!🎤

6. Viva La Vida van Coldplay ken je vast wel! Deze videoclip is opgenomen in Den Haag, en zelfs geregisseerd door Anton Corbijn die in Den Haag gewoond heeft.

7. De eerste tennisbaan van Nederland was in Den Haag! Op het Binnenhof om precies te zijn. Er ligt ook nog een gedenksteen vlak bij het torentje van de minister-president Mark Rutte.🎾

8. Het eerste stoplicht van Europa stond in Den Haag! In de Anna Paulownastraat om precies te zijn, vlakbij Panorama Mesdag en het Vredespaleis.

9. Bij helder weer kan je vanaf The Penthouse Rotterdam zien liggen!

10. Den Haag is niet alleen letterlijk een groene stad, maar ook figuurlijk. Er wordt veel nadruk gelegd op duurzaamheid. Den Haag staat op de tweede plaats in Nederland wat betreft het aantal vega(n) restaurants. Er is zelfs een vegetarische toko!🌱