Skip to content
Order today, at your doorsteps in 2 days!
Order today, at your doorsteps in 2 days!
Den Haag mooie stad achter de duinen

Den Haag mooie stad achter de duinen

Hé gozah! Kommie doen?

Den Haag, de stad waar er een verschil is tussen een Hagenaar en een Hagenees, maar waar iedereen een groen/geel hard heeft.

💚 💛

De tour is af, getest en vers van de pers. We zullen jullie alvast een intro geven.. Wat is nou eigenlijk het verschil tussen een Hagenaar en een Hagenees? Als je bent geboren op het zand, dan ben je een Hagenaar. Eigenlijk een soort kakker met een jasje en een dasje. Maar ben je nou geboren op het veen, dan ben je een Hagenees. De verpersoonlijking van een Hagenees is Haagse Harry. Het stripfiguur die met zijn campingsmoking, witte sokken al bierdrinkend door het leven banjert.

 

Den Haag is hartstikke veelzijdig. Van oude geschiedenis tot street art en van een drukke binnenstad tot een frisse neus halen op het strand. Je kan het er allemaal doen.

Nu zijn er wat pareltjes die de tour niet hebben gehaald, zoals dit kunstwerk bijvoorbeeld. 

"Haagse straatkunst naar een hoger niveau getild’ is te zien langs de Binckhorstlaan in Laak.  Het is een eerbetoon aan Hans Mahler. Hans zette zich enorm in voor kunstenaars in Den Haag via de gemeenteraad waar hij in zat. Dit kunstwerk is gemaakt door dertien verschillende artiesten om hem te bedanken voor zijn inzet.

Daarnaast is er ook nog een Spreukenroute verstopt in de vloer van Agga. In 34 talen zijn er allerlei gezegdes, spreuken en zinnen verstopt in stoepranden die de mensen verwelkomen. 

De mensen maken de stad. Zo heeft Spinoza jaren lang in Den Haag gewoond. Hij woonde aan de Paviljoensgracht en aan de achterzijde van zijn huis staat een prachtige poort met de volgende tekst: " Deez smalle poort leidt onvermoed naar ruimte tot ons geestelijk goed." Zijn visie, kritische houding en leergierigheid heeft hem wereldberoemd gemaakt. Spinoza heeft de tour zeker wel gehaald en daar gaan we nog een stukje dieper op hem in. 

Previous article Street art in Kaapstad
Next article Ouders van regenboogkinderen 🏳️‍🌈